I am not sure why I started this blog, since I am spending my time online reading and drooling looking at other culinary blogs, always feeling that I don't have enough time for this, and to add to my unsettled mind, the small perfectionist part of me ( I should say extremely small part, for which I am ashamed, "but this shame will pass soon, sooner than it should", citing from Pride & Prejudice, this is how obsessed I am with it) is very unhappy with the pictures I took, and the fact that it all looks like one more kitchen, nothing notable like what I’ve seen and admired on other blogs that inspired me in the last two years... however, I am sooooo tempted and as said above, I will probably get over my shame toooo soon and start posting. (Mind you, this prologue was written 3 months ago, and today I got the guts to post it, with my first recipe and culinary entry).
I have never had a diary, I have a hard time putting together a recipe notebook or even to keep in order the hundreds (without any exaggeration) of recipes printed, and now I turned around 180 degrees and decided to start a blog. I remember the motto read on one of my friend’s blog - in the third millennium the journal becomes public- and I smile.
I would like to write about more than my passion for cooking, and to post here about what inspires me and/or "hits" me, both in Romanian and English, as it crossed my mind when I chose the name.... Maybe this will be my corner, where I could put things together and keep them neat, to push myself to do better, starting with the pictures and with the writing. I really do hope so.
And this, I think, already sounds better than my undecided and wondering beginning, doesn’t it?
Versiunea romana
Nu sunt sigura de ce am creat blogul acesta, considerand ca imi petrec timpul destul de limitat la calculator citind alte bloguri si niciodata nu am destul timp pentru cate as vrea sa vad si sa citesc, sper sa gasesc cumva candva timpul necesar.
Nu sunt sigura cu ce sa incep, si ca sa adaug la toate nehotararile mele, perfectionista din mine (din pacate, pentru mine, e numai o parte extrem de mica, iar "rusinea asta o sa treaca repede, mult mai repede decat ar trebui", am ajuns sa citez din Pride & Prejudice, atat de fixata sunt) e deranjata de calitatea pozelor mele de amator, si de faptul ca e doar o alta bucatarie, incomparabil cu ce am vazut si admirat pe blogurile ce m-au inspirat in ultimii 2 ani, insa ma tenteaza ideea tare si dupa cum am spus probabil ca o sa trec peste toate astea mult prea repede.
Nu am avut niciodata un jurnal, mi-e greu sa tin caiete de retete sau sa pastrez in ordine sutele (fara nici o exagerare) de retete tiparite, iar acum am trecut la polul opus, m-am hotarat sa incep un blog. Imi aduc aminte de motto-ul citit pe blogul unui prieten - in mileniul III jurnalul devine public- si zambesc.
Nu as vrea sa scriu numai despre pasiunea mea pentru bucatarie, ci despre ce ma inspira sau ma "loveste" pe parcurs, in romana si in engleza, asa cum m-am gandit cand am ales numele.. Poate asta o sa fie coltul meu, unde pot sa tin totul la un loc, in ordine, si sa incerc sa fac totul mai bine, incepand de la poze si terminand cu scrisul. Sper din tot sufletul.
Nu am avut niciodata un jurnal, mi-e greu sa tin caiete de retete sau sa pastrez in ordine sutele (fara nici o exagerare) de retete tiparite, iar acum am trecut la polul opus, m-am hotarat sa incep un blog. Imi aduc aminte de motto-ul citit pe blogul unui prieten - in mileniul III jurnalul devine public- si zambesc.
Nu as vrea sa scriu numai despre pasiunea mea pentru bucatarie, ci despre ce ma inspira sau ma "loveste" pe parcurs, in romana si in engleza, asa cum m-am gandit cand am ales numele.. Poate asta o sa fie coltul meu, unde pot sa tin totul la un loc, in ordine, si sa incerc sa fac totul mai bine, incepand de la poze si terminand cu scrisul. Sper din tot sufletul.
Suna mai bine decat inceputul, nu?
7 comments:
Roxana sa fie intr.un ceas bun!! Spor la "blogarit" si la cit mai multe postari !
Ma bucur mult si sper sa ai timpul si cheful pentru a scrie reteta din povesti si povestea retetei asa cum ne-ai obsnuit pe forum.
Good luck!
Cristina
Cris, iti multumesc din suflet pentru urari si pentru sfaturile tale, nu s-ar fi intamplat mare lucru fara tine. Poti sa crezi ca eu editez templates, pfiuuu....
Sper sa ai aiba un adevarat efect terapeutic postatul asta si sa dureze entuziasmul cat mai mult.
Roxanel, ce surpriza placuta !!!...nici nu stii ce mult ma bucur ca te-ai hotarat sa-ti faci tu un blog..ai atatea retete minunate si frumos prezentate, incat era si pacat sa nu le arati la cat mai multe persoane..
Iti doresc mult succes pe mai departe, si astept cu mare interes tot ce vei posta..de acum am sa te vizitez mereu..
pupice si tie si Clarei :)
Roxana, ce bine ca te-ai hotarat sa deschizi un blob cu minunatele tale retete!
Bucataria ta "fusion" a fost mereu pentru mine un model de inspiratie!
Felicitari si la cat mai multe retete!
P.S noroc cu Crista ca te-am descoperit! (vizitand-o pe blog)
Va multumesc mult, Mona si Adry, incurajarile voastre inseamna mult pentru mine, mai ales stiind cat de multe am invatat de la voi si ca intotdeauna voi incerca sa fac mai bine datorita voua. Ma bucur din suflet ca ne-am "intalnit", nu as fi ajuns aici azi fara voi.
Roxana, bine ai venit ! Mult succes, iti tin pumnii si sunt alaturi de tine !
Multumesc mult, Irina!
Post a Comment